Best Rock Bar in Nicosia

Νέα στοιχεία από την ανεξάρτητη υπηρεσία διανομής, δημοσίευσης και αδειοδότησης ψηφιακής μουσικής TuneCore δείχνουν ότι το heavy metal είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο μουσικό είδος το 2018!

Το TuneCore καλύπτει περίπου 250.000 καλλιτέχνες και το συνολικό ποσό από τα streams and downloads το 2018 ανήλθε σε 199,3 δισεκατομμύρια δολάρια – αύξηση 83% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα πάντα με το Billboard.

Οι καλλιτέχνες της TuneCore κέρδισαν επίσης 83 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους – αύξηση 21% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018.

Με αυτά τα στοιχεία μπορούμε να πούμε ότι το Metal οδηγεί την κούρσα στην μουσική βιομηχανία, σημειώνοντας αύξηση 154% σε όλο τον κόσμο, με το J-Pop (Japanese Pop) να ακολουθεί με αύξηση 133%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της TuneCore, Scott Ackerman, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Η TuneCore είναι η μόνη παγκόσμια πλατφόρμα που καταβάλλει στους καλλιτέχνες το 100% των κερδών τους από streams and downloads, καλύπτοντας ταυτόχρονα όλες τις ανάγκες τους σε όλη τη διοίκηση διανομής, προώθησης και έκδοσης.”

Να σημειώσουμε επίσης πως το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης streaming το περασμένο έτος προερχόταν από την Αφρική, το οποίο σημείωσε αύξηση 146%, με την Ασία να ακολουθεί με ρυθμό ανάπτυξης 52%!