Best Rock Bar in Nicosia

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΤΙΑΣ – “Έντεκα” (self-released)

Ορμώμενος από την Θεσσαλονίκη, ο ερμηνευτής, συνθέτης και στιχουργός Απόστολος Ντίας, κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τον τίτλο “11”. Ηλίου φαεινότερο λοιπόν ότι έχουμε να κάνουμε με 11 τραγούδια του – μόνο – δισκογραφικά πρωτοεμφανιζόμενου νεαρού καλλιτέχνη, ο οποίος έχει κατά τα άλλα “οργώσει” το προηγούμενο διάστημα μικρούς και μεγάλους χώρους της Βόρειας Ελλάδας.

Τι ακούμε στο “11” λοιπόν; Ακούμε 11 συνθέσεις του Απόστολου, πλαισιωμένες από μια εξαιρετική και επαγγελματική δουλειά στην παραγωγή, που παρουσιάζει με σύγχρονους όρους το πως μπορεί να “παιχτεί το παιχνίδι” του σημερινού ελληνόστιχου rock.

Τα 2 singles  (Πόσο Ακόμα, Νομίζω Το Αξίζω) που συνοδεύονται από εξίσου επαγγελματικά και καλοφτιαγμένα – video clips είναι απολύτως αντιπροσωπευτικά του άλμπουμ και αρκετά – με την καλή έννοια – πιασάρικα, ενώ και τα υπόλοιπα τραγούδια μοιράζονται αξιακά το ίδιο επίπεδο, ξεχωρίζοντας κάπως περισσότερο το ιδιαίτερο ¨Περαστικός” που κλείνει το άλμπουμ, αλλά και το επίσης χαμηλών τόνων “Παιχνίδι” με το όμορφο ρεφρέν, το με ιδιαίτερο riff “Ποτέ Ξανά”, αλλά και το δυναμικό “Κρυφτό” που προσωπικά μου θύμισε Τρύπες με την ενορχήστρωση του και αυτό το αναφέρω ως κάτι εντελώς θετικό και ως ένα extra bonus για τον Απόστολο και τον τρόπο που τιμάει τις επιρροές του.


Ο Απόστολος Ντίας λοιπόν παρουσιάζει στο ντεμπούτο του ένα πολύ άξιο, καλοφτιαγμένο και εμπνευσμένο εναλλακτικό ελληνόστιχο Rock, δείχνει να ξέρει τι θέλει και πως να το εκφράσει, μας προσφέρει μια πρώτη δουλειά ολοκληρωμένη, καλοδουλεμένη και μερακλίδικη, οπότε καταλήγοντας δεν βλέπω τον λόγο που θα μπορούσε τον εμποδίσει εφόσον συνεχίσει την σκληρή και επίμονη δουλειά, να φτάσει ψηλά και να καταφέρει να πετύχει μια πορεία αξιοπρόσεχτη τα επόμενα χρόνια που θα τον καθιερώσει στην ελληνική σκηνή.

Ακούστε το “11” και νομίζω πως θα αισθανθείτε κι εσείς την θετική αύρα του Απόστολου Ντία που έρχεται με φόρα από την μουσικομάνα Θεσσαλονίκη.

 

https://www.apostolosntias.gr

https://www.instagram.com/apostolos_ntias

https://www.facebook.com/apostolosntias

https://www.youtube.com/apostolosntias

https://www.reverbnation.com/apostolosntias

https://open.spotify.com/album/1BkEfxqcWEdq3HDjbqXSxQ

https://music.apple.com/us/album/enteka/1490706746?app=itunes&ignmpt=uo%3D4

https://music.amazon.com/albums/B082GKQV5T?tab=CATALOG

apostolos.ntias@gmail.com