Best Rock Bar in Nicosia

Τα Αντίθετα Πρόσημα μας δείχνουν το αποτέλεσμα για εξαιρετικές δουλειές. Το εν λόγω μεταλ γκρουπ από την Κύπρο, με έμφαση στον ελληνικό στίχο, κυκλοφόρησε πρόσφατα το άλμπουμ “Σύνορα του Άδη”.

Καταρχάς ποιοι αποτελούν τα Αντίθετα Πρόσημα; 

Ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Το σχήμα αποτελείται  από τους Νικόλα Πολυδώρου-φωνή, Στάθη Ματθαίου-κιθάρες, Μιχάλη Κυριάκου-Τύμπανα, Κώστα Κανό-μπάσο, Φίλιππο Καρσερά-κιθάρες και  Ευθύβουλο Γιωργαλλέτο-στίχο

Πώς προέκυψε το όνομά σας;

όνομα προέκυψε απ το πόσο διαφορετικοί χαρακτήρες είναι τα μέλη της μπάντας και πόσο αντίθετοι είναι μεταξύ τους.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον ελληνικό στίχο;

Ξεκίνησε σαν πρόκληση και πραγματικά δεν περιμέναμε ότι θα καταφέρναμε να το βγάλουμε όπως το φανταζόμαστε για τον πολύ απλό λόγο ότι οι θεοί και οι ημίθεοι του μέταλ το δίδαξαν στην αγγλική γλώσσα οπότε ο βαθμός δυσκολίας είναι τεράστιος και έτσι κάθε σύνθεση είναι μια μεγάλη πρόκληση για την μπάντα.

Αποτελεί ρίσκο για κάποια μπάντα αυτό;

Είναι σίγουρα ένα ρίσκο. Για να ακουστεί καλά αυτό το εγχείρημα πρέπει ο συνθέτης να βγάλει τελείως απ το μυαλό του τις φωνητικές γραμμές οι οποίες υπάρχουν στο αγγλόφωνο μέταλ, και αυτό είναι και το δύσκολο κομμάτι αυτής της φάσης. Το ρίσκο το να μην έχει αποδοχή είναι πάρα πολύ ψηλό αλλά είμαστε εδώ γιατί μας αρέσουν οι προκλήσεις.

Τι συμβολίζει για εσάς ο δίσκος “Σύνορα του Άδη”;

Ότι μπορεί να συμβολίζει για μία μπάντα η κυκλοφορία ενός νέου δίσκου. Είναι στην ουσία η αποτύπωση του ίδιου μας του εαυτού μέσα από την μουσική μας και αυτό από μόνο του είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό.

Δυσκολευτήκατε να το κυκλοφορήσετε λόγω της πανδημίας;

Παρόλο που αντιμετωπίσαμε όλοι μας αυτή τη δύσκολη κατάσταση που αναγκαστικά φρέναρε τις περισσότερες δραστηριότητες μας, τα πρώτα μηνύματα που παίρνουμε πραγματικά δεν περιμέναμε να είναι τόσο θετικά σχόλια, παρόλο που δεν γίναν τα πράγματα στον βαθμό που θέλαμε. Παρά τις δυσκολίες όμως προς το παρόν είμαστε ευχαριστημένοι.

Πως έχει εξελιχθεί η μέταλ σκηνή στην Κύπρο;

Metal σκηνή στην Κύπρο υπάρχει, περιορισμένη μεν σε ποσότητα αλλά αρκετά ενεργή. Είναι όμως κυρίως στην Λευκωσία παρά στην πόλη μας την Λεμεσό δυστυχώς. Υπάρχουν μπάντες που γράφουν δική τους μουσική αλλά όχι πάρα πολλές. Πιστεύουμε ότι σίγουρα θα αναπτυχθεί κι άλλο, καθώς βγαίνουν συνέχεια νέες αξιόλογες μπάντες.

Τι άμεσα σχέδια υπάρχουν για τη συνέχεια;

Θέλουμε να ξεκινήσουμε να παίζουμε πάλι live. Αυτό είναι το σημαντικότερο κομμάτι που πήγε πίσω λόγω του lockdown. Άμεσα λοιπόν θέλουμε να βρεθούμε on stage  πάλι.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Κι εμείς ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία.

OFFICIAL LINKS

https://www.facebook.com/antithetaprosima/

https://www.youtube.com/c/AntithetaProsima

https://www.instagram.com/antitheta.prosima/

ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ – LYRIC VIDEO