Best Rock Bar in Nicosia

SOCIAL SCREAM – “Organic Mindset” (Heart Of Steel Records, 10 Μαρτίου 2020).

Η τετραμελής μπάντα από τη Σπάρτη, επέστρεψε με το νέο άλμπουμ της «Organic Mindset” πριν από λίγους μήνες. Η δουλειά, που κυκλοφόρησε από την Ιταλική Heart Of Steel Records, είναι ο ορισμός του heavy metal! Ναι μεν τα παιδιά, χρησιμοποιούν προοδευτικά τεχνάσματα στο παίξιμό τους, ενώ ταυτόχρονα εμπλουτίζουν και τα φωνητικά τους με ποικίλα στυλ , αλλά ο κοινός παρονομαστής είναι το αγνό heavy metal.

Από την αρχή του άλμπουμ, με το intro “Stigmata” βλέπουμε μια καλοκουρδισμένη μπάντα που ξέρει να εκτελέσει και να συνθέσει σωστά, αλλά ταυτόχρονα είναι μετρημένη ώστε να μην αναλωθεί σε πολυλογίες.

Η μπάντα καταφέρνει να κρατήσει ένα προσωπικό στυλ μέσα στο πλαίσιο του δυνατού. Δηλαδή θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Βλάσης Διαμαντάκος ηχεί κάπως σαν τον Hetfield ή τον Mustaine, αλλά όλη η metal σκηνή προσκυνάει τους Metallica και τους Megadeth, οπότε αυτό είναι αναπόφευκτο!

Κομμάτια όπως το «Truth Divider», το «Ιf I Were Devil” και το «World Of Shadows» δείχνουν τις ορέξεις της μπάντας που συνεχίζει με πολλή δύναμη την πορεία της στο metal χώρο. Ασυμβίβαστο και ανόθευτο heavy metal, αλλά και πολύ ποιοτικά κομμάτια που σου αφήνουν κάτι να θυμάσαι από την πρώτη επαφή μαζί τους.

Ήδη οι Social Scream μετά από κάθε κυκλοφορία τους, αφήνουν ένα πιο δυνατό στίγμα στο χώρο και χαιρόμαστε μιας και λείπουν οι αυθεντικές και ποιοτικές metal μπάντες στην εποχή μας.

https://www.facebook.com/SocialScream/

https://social-scream.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/channel/UCqCnippQ4oKHzY1rm_52ieA

https://www.metal-archives.com/bands/Social_Scream/3540384773

https://www.instagram.com/socialscreamofficial/

World of Shadows (Official Lyrics Video)

Truth Divider Single: