Best Rock Bar in Nicosia

CASAGRANDE– album “Casagrande” (15 Οκτωβρίου 2020, Soman Records, France)

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ του Ιταλού καλλιτέχνη Casagrande μέσω της γαλλικής Soman Records που μας έχει απασχολήσει με αρκετές κυκλοφορίες τον τελευταίο καιρό.

Τσεκάροντας τα βιογραφικά στοιχεία του Simone, βλέπουμε ότι ο Ιταλός καλλιτέχνης έχει τεράστια εμπειρία και πολλά χρόνια μέσα στη μουσική έχοντας αρχίσει την ενασχόλησή του με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία και μάλιστα σχηματίζοντας την πρώτη του μπάντα του 1993!

Βάζοντας να ακούσω το άλμπουμ, με τις πρώτες νότες φάνηκε η στιβαρότητα της μουσικής καθώς και η τεχνική κατάρτιση που φαίνεται στον τρόπο που είναι δομημένα τα κομμάτια, αλλά και στο κάθε όργανο ξεχωριστά.

Οι  Casagrande φαίνεται να ακουμπούν περισσότερο στην αμερικάνικη πλευρά του thrash ήχου με τιτάνες όπως οι Slayer αλλά και οι Annihilator (ειδικά στον τρόπο χειρίζονται τα ακουστικά και ηλεκτρικά περάσματα) να καθορίζουν τον ήχο τους. Αυτό δε σημαίνει ότι λείπουν τα μελωδικά στοιχεία. Κάθε άλλο.

Τα κομμάτια έχουν απρόσμενες δομές και δημιουργούν ενδιαφέρον. Αυτό τους δίνει μια περισσότερο Prog αισθητική στο ύφος τους και με ένα τρόπο που χρησιμοποιούσαν οι Voivod στα κομμάτια τους, στις εποχές που δεν ξέφευγαν από τις thrash δομές τους.

Χορταστικό άλμπουμ με 12 κομμάτια μέσα και με πολλές ωραίες στιγμές! Προσωπικά θα μπορούσα να ξεχωρίσω ιδιαίτερα το βίντεο κλιπ του άλμπουμ «Dying Forever» και το εντυπωσιακό «Theories» που θα μπορούσε να είχε γραφτεί από πολύ μεγάλη μπάντα.  Aκολουθούν από κοντά το «Gangstalker» και το «Scream!»  με τα ψυχεδελικά του ριφ, αλλά γενικά η δουλειά είναι πολύ ποιοτική!

Ελπίζουμε να βρει πολλά ανοιχτά αυτιά το άλμπουμ αυτό μιας και στις μέρες μας λείπει το ποιοτικό thrash που ξεφεύγει από τα τετριμμένα πρότυπα! Εύγε και στην γαλλική εταιρεία Soman Records που διάλεξε άλλο ένα ποιοτικό καλλιτέχνη για το ρόστερ της!

https://www.soundclick.com/casagrande

https://www.instagram.com/csgrnsmn

https://www.facebook.com/csgrndthrshr

https://www.youtube.com/videoindipendente

https://www.patreon.com/videoindipendente

DYING FOREVER – VIDEO