Best Rock Bar in Nicosia

FOIVOS – EP «Dιstorted»…(4 Δεκεμβρίου 2020, self-release)

Ο Φοίβος Ζαχαρόπουλος είναι ένας κιθαρίστας με μεγάλη επαγγελματική διαδρομή ως session μουσικός, ο οποίος έχει γράψει αμέτρητα χιλιόμετρα σε σκηνές σε όλο τον κόσμο και πάμπολλες ώρες στα studio ηχογραφήσεων.

Ένας μουσικός όμως πέρα από την καθαρά επαγγελματική σταδιοδρομία του, πάντα νιώθει την ανάγκη να εκφραστεί προσωπικά και να καταθέσει τη δική του αισθητική και άποψη.

Και αυτό ακριβώς κάνει ο Foivos με το EP Distorted που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό (προς το παρόν) σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Το πρώτο πράγμα που διακρίνει κανείς ακούγοντας την συγκεκριμένη δουλειά δεν είναι παρά η εύκολη διαπίστωση πως ο Foivos είναι ένας εκπληκτικός κιθαρίστας τεχνικά.
Αυτό είναι ολοφάνερο και στα 28 λεπτά που διαρκεί το Distorted, στο οποίο περιέχονται 5 δικές του instrumental συνθέσεις καθώς και μια προσωπική οπτική στο αριστούργημα των Beatles, Eleanor Rigby, η οποία είναι εξαιρετική και τιμάει αυτή την κολοσσιαία σύνθεση με θαυμάσιο τρόπο.

Από εκεί και πέρα ο Foivos δεν κάνει το λάθος που κάνουν συχνά συνάδελφοι του και το οποίο έχει να κάνει με την ανούσια επίδειξη τεχνικής.
Αντιθέτως φροντίζει να στολίσει τις συνθέσεις του με πολύ όμορφες μελωδίες και “πιασάρικα” riffs που σου μένουν, αλλά και με σπουδαίες ενορχηστρώσεις, δίνοντας στο Distorted έναν ποικιλόμορφο prog/rock- metal χαρακτήρα, ενώ δεν λείπουν ακόμα και τα ethnic στοιχεία όπως συμβαίνει στο εκπληκτικό εναρκτήριο Schumann Resonance.

Ωστόσο όλες οι συνθέσεις μπορούν να χαρακτηριστούν ισάξιες και παρά την σύντομη διάρκεια αφού έχουμε να κάνουμε με EP, ο Foivos “προλαβαίνει” να ξεδιπλώσει όλες τις αρετές του και τελικά να μας προσφέρει μια πολύ όμορφη δουλειά που έχει τα φόντα να αγαπηθεί από κιθαρίστες και μη.
Τσεκ οπωσδήποτε!

Spotify – https://spoti.fi/2JIV4QP

Youtube page – https://bit.ly/39xAVYD

SoundCloud – https://bit.ly/37jXcXg

Instagram – https://bit.ly/2KTkLi4

Facebook Page – https://bit.ly/2VhHOoH

Bandcamp – https://bit.ly/2JmAqpj

Amazon – https://amzn.to/37A71k7

Apple Music – https://apple.co/33L0hPh

Foivos – Distorted – [2020 Full EP]

Foivos – Schumann Resonance – “Home Edition Playthrough” Ep.2