Best Rock Bar in Nicosia

SOCIAL SCREAM – album “From Ashes To Hope” (15/01/ 2021 από την Soman Records)

Οι Σπαρτιάτες metallers Social Scream, to συγκρότημα που ίδρυσε και οραματίστηκε ο κιθαρίστας/τραγουδιστής και βασικός συνθέτης Βλάσης Διαμαντάκος, από το 2014 βρίσκεται σε συνεχή κινητικότητα και προσπαθεί – πολύ πετυχημένα θα λέγαμε – να αφήσει το δικό του στίγμα σε μια ελληνική σκηνή που τα τελευταία πολλά χρόνια η δημιουργικότητα της βρίσκεται σε συνεχή άνοδο.

Σε αυτό το πλαίσιο και μετά από τρία άλμπουμ, το σχήμα εν μέσω πανδημίας προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει το ενδιαφέρον του για την μουσική ψηλά παρά τις αντιξοότητες, όπως και την επαφή με το κοινό και αυτό από μόνο του είναι άξιο συγχαρητηρίων.

Αποτέλεσμα αυτής της υπέροχης επιμονής της μπάντας σε μια “νεκρή” περίοδο. είναι η διπλή συλλογή “From Ashes to Hope” που κυκλοφόρησε από την γαλλική Soman Records και η οποία περιέχει επαναηχογραφήσεις συνθέσεων των Social Scream από τα demos και τις 2 πρώτες δισκογραφικές δουλειές τους.

Προφανώς μια τέτοια κίνηση σε μια “κανονική” περίοδο να έμοιαζε ίσως και περιττή, με τη λογική ότι ένα συγκρότημα πρέπει να κοιτάει πάντα το επόμενο βήμα του, αλλά την συγκεκριμένη εποχή και εκ του αποτελέσματος την κρίνουμε ως πετυχημένη, γιατί αυτή η  δουλειά αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για το κοινό που δεν γνωρίζει τόσο καλά τους Social Scream να έρθει σε επαφή με τον ήχο τους και να τους αξιολογήσει συνολικότερα.

Έτσι λοιπόν στο From Ashes to Hope ακούμε 18 (!) κομμάτια του συγκροτήματος όπου ξεδιπλώνουν όλο τον χαρακτήρα τους και το ύφος τους, το οποίο βασίζεται συνολικά σε ριφολογία που παραπέμπει στην μεγάλη σχολή των Metallica-Megadeth, με ευρωπαϊκές πινελιές και με την τσαμπουκαλεμένη, παθιασμένη και ιδιαίτερη φωνή του Βλάση να πρωταγωνιστεί, όπως και τα εμπνευσμένα και ιδιαιτέρως καλοδουλεμένα κιθαριστικά θέματα είτε μιλάμε για τα riffs, είτε για τις μελωδίες, είτε για τα σόλο.

Οι συνθέσεις, άλλοτε μικρότερες σε διάρκεια και άλλοτε μεγάλες, άλλοτε άκρως δυναμικές και άλλοτε άκρως… μελωδικές, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν όλες από τουλάχιστον αξιόλογες έως και θαυμάσιες, για τον λόγο κυρίως ότι παρότι οι Social Scream δεν ανακαλύπτουν τον Heavy Metal τρόχο, καταφέρνουν να πείσουν με τον γνήσιο τρόπο που προσεγγίζουν το υλικό τους και με την αγάπη που έχουν για αυτή την μουσική.

Η παραγωγή του From Ashes to Hope είναι τραχιά και αρκούντως δυνατή, προκαλώντας ένα live συναίσθημα που συμβάλει τα μάλα στο να ταυτιστείς με το υλικό που φτάνει στα αυτιά σου και που τελικά παρά την μεγάλη διάρκεια του δεν κουράζει καθόλου και ακούγεται μονορούφι.
Μπράβο λοιπόν στα παιδιά από την Σπάρτη που παρά τους δυστοπικούς καιρούς που ζούμε, κρατάνε ζωντανή την φλόγα τους προσφέροντας μας γνήσιο, ανόθευτο και εμπνευσμένο metal αμερικανικής αλλά και ευρωπαϊκής σχολής.
Ανυπομονούμε για την το συντομότερο επιστροφή στην (όποια) κανονικότητα, για να απολαύσουμε live το συγκρότημα αλλά και για να μπει το τρένο τους ξανά στις ράγες για νέο και ακόμα καλύτερο υλικό. Και με τέτοια επιμονή που διαθέτουν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί!

https://www.facebook.com/SocialScream/

https://www.instagram.com/socialscreamofficial/

https://social-scream.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/channel/UCqCnippQ4oKHzY1rm_52ieA

https://www.metal-archives.com/bands/Social_Scream/3540384773

Spartan Blood – Spartan Guitar JP Handmade Costume Guitars

Initiation To The Myths (Official Lyric Video)