Best Rock Bar in Nicosia

-Πως βλέπατε τα πράγματα όταν ξεκινήσατε το project;

Η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκινήσαμε τα πρώτα βήματα για αυτό το project,δε φανταζόμουν με τίποτα ότι σήμερα θα είχαμε ένα έτοιμο δίσκο να παρουσιάσουμε στον κόσμο. Κάθε φάση στην πορεία της δημιουργίας του, μας πήγαινε στο επόμενο σκαλί, οπότε όταν τελειώσαμε και τα τελευταία διαδικαστικά στην παραγωγή, μου φαινόταν απίστευτο που τελικά το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Τότε ήταν που πατήσαμε play και απολαύσαμε τα κομμάτια για πρώτη φορά σαν ακροατές και όχι σαν δημιουργοί.         

-Τί προοπτικές υπήρχαν ;

Τίποτα παραπάνω απ’ το να παίξουμε τη μουσική που γουστάρουμε. Ακόμα και τώρα που τελείωσε ο δίσκος και παρουσιάζουμε τη δουλειά μας στο κοινό, το μόνο που έχει σημασία για εμάς είναι, όσο μπορούμε τουλάχιστον, να αγγίξουμε με τη μουσική μας όσους μοιράζονται το ίδιο πάθος  για το ελληνόφωνο ροκ.    

-Από πού κατάγεστε;

Βασικά είμαστε σκορποχώρι(γέλια).Εγώ είμαι από Λάρισα, ο K.C.Joe μένει Αθήνα και ο Κώστας ο Μάτης είναι Θεσσαλονίκη. Στη Λάρισα είναι και ο Γιώργος ο Μαργαριτόπουλος που είναι ο παραγωγός του δίσκου. Όλοι τους καταπληκτικοί μουσικοί και τρομερά παιδιά.    

-Με ποια συγκροτήματα έχετε φιλικές σχέσεις – ταιριάζουν τα γούστα  σας και γενικά θα θέλατε συνεργασία;

Αν και παίζουμε ελληνόφωνο ροκ, τα περισσότερα συγκροτήματα  που έχουμε σχέσεις είναι της μέταλ κοινότητας. Ενδεικτικά μόνο θα αναφέρω κάποια ονόματα,WARDRUM,HIDDEN IN THE BASEMENT,TELMA.Το γεγονός ότι η Κασσάνδρα είναι project και όχι μπάντα με μόνιμο lineup,έχει το ατού να μπορούν να προστεθούν σ’ αυτό guests μουσικοί από διάφορα είδη του «σκληρού στερεώματος» και όχι μόνο. Στο μέλλον αυτό θα επιδιώξουμε τουλάχιστον. Ελπίζω να μη διαψευστούν οι Κασσάνδρες! 

-«Πάρε καρδιά» Μιλήστε μας για το τραγούδι σας.

Το «πάρε καρδιά» είναι το πρώτο single από το επερχόμενο άλμπουμ και ένα ιδιαίτερο κομμάτι για εμάς. Είναι ροκ και μιλάει για όλους, γιατί όλοι έχουμε βρεθεί σε σκοτεινές περιόδους στη ζωή μας. Δε χρειάζεται να χαλάμε τον εαυτό μας σε μέρη ή ανθρώπους που δεν το αξίζουν. Η δύναμη που χρειάζεσαι να αλλάξεις τη ζωή σου δεν είναι μακριά, είναι μέσα σου.   

-Ποια είναι η φιλοσοφία του project;

Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι. Η καθημερινότητα του ανθρώπου  έχει μπει σε μια δίνη υποχρεώσεων και αναβολών που καμιά φορά μοιάζει διεκπεραιωτική. Σε όλο αυτό το γκρίζο τοπίο ήρθε να προστεθεί η πανδημία και πολύ πρόσφατα τα γεγονότα στην Ουκρανία κάνοντας το μέλλον να φαντάζει δυστοπικό. Όλο αυτό έχει επηρεάσει και εμάς και η ανάγκη για μουσική έγινε πιο απαραίτητη από ποτέ. Μέσα στα τραγούδια μας νομίζω όλοι θα βρουν ένα κομμάτι του εαυτού τους. Η φιλοσοφία του project είναι :τραγουδάμε τη ζωή, τον έρωτα και τον άνθρωπο σε όλες τους τις εκφάνσεις. Μια μίνι ψυχανάλυση δηλαδή.   

-Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές; Από πού εμπνέεστε τους στίχους σας και σε ποιους απευθύνεστε;

Επιρροές αντλούμε από παντού. Όλοι μας ακούμε κυρίως ξενόφωνο ροκ και μέταλ. Από IRON MAIDEN και  PANTERA μέχρι TOOL και CLUTCH. Εγώ έχω ιδιαίτερη αδυναμία στο ελληνόφωνο ροκ. Παύλος Σιδηρόπουλος, Τρύπες, Μωρά στη φωτιά, Διάφανα κρίνα, Ξύλινα σπαθιά. Όλοι τους μεγαθήρια της εγχώριας σκηνής και προσωπικοί μου ήρωες όσον αφορά το στιχουργικό κομμάτι. Η δική μου έμπνευση στο στίχο πηγάζει μέσα από την καθημερινότητα. Δυο έφηβοι που φιλιούνται κλεφτά στη γωνία, κάποιος που φωνάζει στο τηλέφωνο γιατί πνίγεται απ’ τα προβλήματά του, μια σειρήνα στο βάθος, είναι μικρές σπίθες που μπορούν να ανάψουν τη φλόγα για τη δημιουργία ενός κομματιού. Κομμάτια που απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας και φιλοσοφίας.           

-Με ποιόν τρόπο προωθείτε τη μουσική σας και τί ευκαιρίες σας δίνονται για συναυλίες;

Με όποιον τρόπο μπορούμε. Στην εποχή μας η πληροφορία ταξιδεύει αστραπιαία και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορεί ο καθένας να προωθήσει τη δουλεία του αρκετά εύκολα μέσω των social media,ads κτλ. Για εμάς επειδή είναι τα πρώτα μας βήματα έχουμε έρθει σε επαφή και με ανθρώπους που μας βοηθάν στο promotion γνωρίζοντάς μας σε κόσμο που μπορεί να ακούσει και να προωθήσει τα τραγούδια μας, κάνοντας το ταξίδι ακόμα πιο συναρπαστικό. Προς το παρών δεν κυνηγάμε κάποιο live.Στη συγκεκριμένη φάση έχουμε επικεντρωθεί στην προώθηση του δίσκου αλλά και στη δημιουργία νέας μουσικής!      

https://www.facebook.com/kassandramusicprojectofficial

https://www.youtube.com/channel/UCzv1-fCRMXNwvsp6We4tELQ

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ – ΠΑΡΕ ΚΑΡΔΙΑ | OFFICIAL LYRIC VIDEO