Best Rock Bar in Nicosia

Μιλήστε μας λίγο για σας, πότε δημιουργήθηκε η μπάντα;

Φώτης Σωτηρόπουλος:  Οι FUS ουσιαστικά αποτέλεσαν την μουσική εξέλιξη και  συνέχεια τών GLADIATORS οι οποίοι διαλύθυκαν άδοξα κάπου στα τέλη τού 1990, μιας και ήμουν το μοναδικό μέλος τών GLADIATORS που συνέχισε να είναι ενεργό στην ελληνική μέταλ σκηνή.  Η προσπάθειά μου αυτή να ξαναστήσω μια νέα μπάντα, πέρασε από την συνδημιουργία τών FATAL MORGANA και κατέληξε στους FUS κάπου μεταξύ 1991 και 1992.

Πριν την τελευταία σας κυκλοφορία το 2020 τι είχε προηγηθεί δισκογραφικά;

ΦΣ: . Στα τέλη τού 1996 κυκλοφορούμε το ομώνυμο πρώτο μας mini cd το οποίο θα μάς χαρίσει αρκετή δημοσιότητα. Δύο χρόνια μετά το συγκρότημα διαλύεται, για να επανέλθει το 2011 με το πρώτο full length cd, “The mortal flesh of love”. Τον Δεκέμβρη τού 2014 κυκλοφορήσαμε ένα ακόμα δίσκο ονόματι “Phoenix rising” με τραγουδιστή τον Αλέξη “Hannibal” Μπαλακάκη.

Το άλμπουμ “Atlantis” είναι η τελευταία κυκλοφορία σας  το 2020. Μιλήστε μας για την δημιουργία και την ολοκλήρωση του.

ΦΣ: Το “Atlantis” είναι το τρίτο μας άλμπουμ και η τέταρτη κυκλοφορία μας συνολικά. Αποτελείται από 12 τραγούδια και κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη τού 2020 από τη ROAR αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές εντός και εκτός συνόρων. Κινείται στο χώρο τού μελωδικού power progressive metal, με το στοιχείο τού power να κυριαρχεί συγκριτικά με το progressive, ίσως για πρώτη φορά στη μουσική μας διαδρομή. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στα devasoundz studios από τον Φώτη Benardo με τον ίδιον στη θέση τού παραγωγού, ενώ το mastering έγινε από τον Γιώργο Νερατζή. Κυκλοφόρησαν δύο videos για τα τραγούδια “Love enforcer” και “Atlantis” και ένα lyric video για το τραγούδι “Seventh son” .

“Love enforcer”.Πως γεννήθηκε αυτό το τραγούδι ;

ΦΣ: Το τραγούδι γεννήθηκε ένα πρωινό που ήμουν στη δουλειά. Συνηθίζω αρκετές φορές να γρατζουνάω μία κιθάρα τις ώρες που βρίσκομαι στον εργασιακό μου χώρο, καθώς λόγω τής φύσης τής δουλειάς περνάω αρκετό χρόνο μόνος μου.Έτσι γεννήθηκε το εισαγωγικό ριφ και μέσα σε μία ώρα περίπου το τραγούδι ήταν έτοιμο. Όταν τελείωσε, η δομή του μού θύμισε το “Future world” τών PRETTY MAIDS και ήξερα ότι θα είναι ένα από τα singles τού δίσκου, μιας και είναι άμεσο και δυνατό.

Πώς προέκυψε το δέσιμο και η συνεργασία σας;

ΦΣ: Η συνεργασία μεταξύ μας προέκυψε μέσω τών αλληλεπιδράσεων που έχουμε με την σκηνή συνολικά, ενώ το δέσιμο με τις συχνές πρόβες.

Μια πιο δύσκολη ερώτηση. Live ή ηχογράφηση στο στούντιο;

ΦΣ: Και τα δύο, για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Η ηχογράφηση έχει τη μαγεία να βλέπεις το δημιούργημά σου να παίρνει σάρκα και οστά. Η ζωντανή εμφάνιση είναι η ανάγκη σου να επικοινωνήσεις και να μοιραστείς αυτό το δημιούργημα ζωντανά με άλλους ανθρώπους αλληλεπιδρώντας μαζί τους.

Τι μήνυμα στέλνετε στους νέους τραγουδιστές/καλλιτέχνες σήμερα;

ΦΣ: Ντύστε το ταλέντο σας με πολλή δουλειά και το όραμά σας με διάρκεια.

Ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα για σας;

ΦΣ: Να κερδίσουμε τον χρόνο που χάθηκε.

Ποια είναι  τα μελλοντικά σας  σχέδια.

ΦΣ: Είμαστε στη διαδικασία τής μίξης τού νέου μας δίσκου. Θα αναζητήσουμε μία καλή δισκογραφική συμφωνία για να τον κυκλοφορήσουμε. Στο μεσοδιάστημα θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Που μπορούμε να σας  βρούμε;

ΦΣ: Σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μουσικές πλατφόρμες κλπ.

Τι σημαίνει για σας η μπάντα ;

ΦΣ: Είναι το μέσον για να παίξω και να δημιουργήσω μουσική. Ήταν και εξακολουθεί να είναι το εφηβικό μου όνειρο, ανεκπλήρωτο ευτυχώς σε μεγάλο βαθμό ακόμα.

https://linktr.ee/fortressundersiege

https://www.facebook.com/FortressUnderSiege

https://www.youtube.com/channel/UCaTe26U7RfXWt0pF990qJMA

https://www.instagram.com/fortressundersiege

FORTRESS UNDER SIEGE – “Love Enforcer” (Official Music Video) 

FORTRESS UNDER SIEGE – “Atlantis” (Official Music Video) 

FORTRESS UNDER SIEGE – “Seventh Son” (Official Lyric Video)