Best Rock Bar in Nicosia

Get me Out λέγεται το πρώτο τραγούδι του προσωπικού σου project που κυκλοφόρησε πρόσφατα Μίλησε μας για τη συγκεκριμένη σύνθεση.

Το Get me out είναι ένα τραγούδι που όπως και άλλα δικά μου τραγούδια, έχει γραφτεί εδώ και πολλά χρόνια. Μπορώ να πω ότι είναι υπόθεση προσωπικής ετοιμότητας το ποτέ επέλεξα να ηχογραφηθεί και να ανέβει. Η αλήθεια είναι ότι κρύβει πολύ συναίσθημα καθώς οι στίχοι του είναι οριακά αυτοκτονικό, περιγράφοντας μια ‘πλασματική’ κατάσταση μέσα στο μυαλό του αφηγητή. Με λίγα λόγια ήθελα να δείξω πνιγμένα δικά μου συναισθήματα σε συνδυασμό με το προσωπικό μου χαρούμενο vibe στη μελωδία.

Πως προέκυψε η ανάγκη αυτού του προσωπικού project; Ποια ήταν η αφορμή;

Η αφορμή που με οδήγησε στο να κάνω προσωπικό πρότζεκτ είναι ότι εδώ και περίπου μία δεκαετία έχω μοιραστώ τη σκηνή με πολλούς διαφορετικούς καλλιτέχνες αλλά ποτέ δεν κατάφερα να δώσω το είναι μου σε κομμάτια που έχω συνεργαστεί να γράψω με άλλους όντας σε μία μπάντα με παραπάνω από 2 άτομα. Αυτό που κάνω μόνος μου είναι τελείως προσωπικό και αν το δούμε αλλιώς, προσκαλώ τον κόσμο να με καταλάβει και να με ψυχολογήσει καλυτέρα. Να φανούν πράγματα τα οποία δεν μπορούσαν να φανούν σε οποιοδήποτε άλλο πρότζεκτ που έχω ασχοληθεί.

Είσαι παράλληλα ιδρυτής και βασικός συνθέτης των alternative rockers Trailer Park Girl. Ποια καλλιτεχνική ανάγκη σου καλύπτει κάθε ένα από τα 2 projects που ασχολείσαι;

Οι Trailer park girl είναι σένα σχήμα που συμβολίζει για μένα την ροκ ανάγκη μου να τα σπάσω με τους πιτσιρικάδες, να πετάξω την ένταση από μέσα μου και να αφεθώ στο κύμα του ροκ κοινού. Το δικό μου solo καλύπτει την ανάγκη μου να μεταδώσω αυτά που δεν βλέπει ο κόσμος, τα backstage που λένε. Όταν πέφτει η αυλαία και κλείνουν τα φώτα κανείς δεν σκέφτηκε τι έχει στο μυαλό του ο καλλιτέχνης, ο άνθρωπος. Ήρθε η ώρα να τα ανακαλύψουμε.

Ποια η ανταπόκριση μέχρι στιγμής για το Get me Out και τι θα ακολουθήσει μετά από αυτό το πρώτο κομμάτι;

Μην λέω και πολλά πολλά, αλλά ο κόσμος μου το έχει λατρέψει. Προς στο πατρινό κοινό που το στήριξε με το που βγήκε και το ακούει ανελλιπώς. Γιατί μπορώ να πω ότι δεν είναι και ότι μου το χρωστούσε κάνεις. Έχουμε δει soloworks καλλιτεχνών να παίρνουν την κάτω βόλτα μετά την επιτυχία των σχημάτων τους και γι’ αυτό το φοβήθηκα λίγο. Αλλά ο Πατρινός κόσμος με στήριξε πολύ και αναμένουν και καινούργιες δουλείες.

Τι σε εμπνέει για να πιάσεις απλώς μια κιθάρα, να γράψεις και να τραγουδήσεις  με αυτό τον λιτό τρόπο;


Ότι μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται για να ξεφύγει κανείς από την πραγματικότητα είναι να πάρει το όργανο του και να χαθεί στη μελωδία. Σαν συνθέτης, πολλά μικροτράγουδα έρχονται κάθε λεπτό στο μυαλό. Αλλά αντιγραφές από ήδη υπάρχοντα και άλλα τελείως ορίτζιναλ πράγματα τα οποία προσπαθώ να απομνημονεύσω για να τα συνδυάσω με στίχο πάλι κατευθείαν από το μυαλό. Έτσι ξεφεύγω και εμπνέομαι.

Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά όταν είσαι μέλος μιας μπάντας και όταν δραστηριοποιείσαι εντελώς μόνος; Νιώθεις ότι κάτι σου ταιριάζει περισσότερο;

Νιώθω ότι μου ταιριάζουν και τα δυο. Να είσαι σε μπάντα, παίζεις μπάλα, έχεις ομάδα. Έχει προπονήσεις, πρόβες, απαιτείται συνεργασία και πολλή δουλειά. Είναι μεγάλο challenge. Όταν είσαι μόνος μέσα στο γήπεδο, μπορείς να γίνεις παίχτης, προπονητής, ακροατής, κοινό, ακόμα και αν θέλεις να μην είσαι στο γήπεδο, μπορείς να το κάνεις και αυτό. Δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Τι μπορείς να μας πεις αυτή τη στιγμή για το άλμπουμ που ετοιμάζεις; Πότε θα είναι έτοιμο και τι να περιμένουμε;

Το άλμπουμ θα αργήσει να βγει πολύ. Αλλά σίγουρα θα σκάσουν σύντομα τραγούδια και κλιπάκια σχετικά με το σόλο μου, καθώς και καινούργιος δίσκος Trailer park girl που αναμένεται πολύ σύντομα.

Θεωρείς ότι υπάρχει χώρος στη σύγχρονη μουσική σκηνή για τους songwriters; Υπάρχουν κάποια νέα ονόματα που αγαπάς να ακούς και θα πρότεινες να τσεκάρουμε;

Το να είσαι μόνος σου είναι δύσκολο σίγουρα, αλλά πάντα υπάρχει χώρος και για άλλον έναν που έχει να δώσει ψυχή στη σκηνή. Δεν μπορώ να πω ότι έχω λατρεία σε κάποιον συγκεκριμένο, ούτε και ακολουθώ τη δουλειά άλλων. Μου αρέσει να κάνω κάτι από το μηδέν για να δω πως θα πάει. Δεν έχω την ανάγκη να ακολουθήσω κάποια περπατημένη οδό, γιατί τότε το προσωπικό μου challenge δε θα έχει πλάκα.

Θα επέλεγες να ερμηνεύσεις με ελληνικό στίχο ή αυτό είναι κάτι που δεν σε απασχολεί καθόλου;

Έχω γράψει τραγούδια με ελληνικό στίχο αλήθεια είναι, αλλά αυτό είναι ένα ερώτημα για τους fans. Πόσοι αλήθεια θα ήθελαν να με ακούσουν να τραγουδώ στα ελληνικά? Ποιος ξέρει? Ίσως κάνω κάτι ελληνικό στο μέλλον.


Ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και δημιουργικό! Το τέλος της συζήτησης μας δικό σου με όποιο τρόπο επιθυμείς.

Θέλω να πω στους νέους καλλιτέχνες να μην ντρέπεστε να βγάζετε δική σας μουσική. Τα μεγαλύτερα ταλέντα κρύβονται μέσα σας! Ο κόσμος σας έχει ανάγκη.

Ευχαριστώ πολύ

Official links

Facebook: https://www.facebook.com/efstathios.messinis.7
Instagram: https://www.instagram.com/efstathios_m_4130

Efstathios M. – Get me out