Best Rock Bar in Nicosia

Καλωσήρθατε στο Rockallica! Ας ξεκινήσουμε με ένα βιογραφικό της μπάντας για τους αναγνώστες μας!

Η μπάντα ιδρύθηκε το 2022, μετά από 1 ολόκληρο χρόνο συναυλιών και αφού έπαιξε σε σημαντικές σκηνές όπως το Rock Castle στην Τσεχία, το Meeting Del Mare στην Ιταλία εκτός από διάφορα κλαμπ μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας.

Το όνομά μας Euthymia (από την ελληνική λέξη euthymia που αποτελείται από το eu- = καλό και το thymos = ψυχή) προέρχεται από την ελληνική έννοια της ψυχικής κατάστασης της γαλήνης ή της ουδετερότητας, η οποία δεν συνίσταται σε μια αποστασιοποίηση ή σε μια άρνηση των παθών, αλλά σε ένα είδος ήρεμης ικανοποίησης, εσωτερικής ικανοποίησης.

Οι Euthymia δημιουργήθηκαν το 2022. Αλήθεια, από ποια πόλη της Ιταλίας προέρχεστε; Τι σας οδήγησε στη δημιουργία της μπάντας; Έχετε παίξει και σε άλλα σχήματα πριν;

 Η μισή μπάντα κατάγεται από μικρά χωριά γύρω από το Vallo Della Lucania στην Καμπανία (Ιταλία), ενώ ο μπασίστας μας κατάγεται από τη Νάντη της Γαλλίας.

Κυρίως, η μπάντα προέρχεται από την ένωση της Alternative Grunge μπάντας ”Men in The Box” και της Progressive μπάντας ”In A Glass House”, οπότε όλοι μας έχουμε άλλες εμπειρίες από το παρελθόν.

Η μουσική σας είναι δύσκολο να ταξινομηθεί. Για παράδειγμα, το αγαπημένο μου I Am Past είναι πολύ, πολύ διαφορετικό από το Eunoya. Πώς θα περιέγραφες τη μουσική σου;

Η μουσική μας προέρχεται από την progressive μετρική αναμεμειγμένη με τη φωνητική επιθετικότητα του grunge, οπότε θα επινοούσαμε την έννοια ”alternative prog” για να περιγράψουμε τη μουσική μας. Η μουσική μας, όπως και το όνομά μας, προέρχεται από την ισορροπία δύο αντιθέτων που συνυπάρχουν.

Ποιες είναι οι κύριες επιρροές σας;

Όλοι μας έχουμε διαφορετικό μουσικό υπόβαθρο, αλλά μπάντες όπως οι Tool, οι Porcupine Tree ή η grunge σκηνή των 90’s είναι κοινός τόπος για όλους μας. Εκτός από τη μουσική, εμπνεόμαστε επίσης από ταινίες, την ψυχολογία ή τον εσωτερισμό.

Αν και μετράτε μόλις ένα χρόνο ζωής, έχετε προλάβει ήδη να δώσετε αρκετά live, με σημαντικότερο όλων υποθέτω αυτό στην Τσεχία για το Rock Castle Festival. Πόσο σημαντική είναι η σκηνή για την μπάντα;

Όπως συμβαίνει με όλους τους μουσικούς, είναι η ζεστασιά της καρδιάς μας στο χειροκρότημα των ακροατών μας που μας κινητοποιεί. Κάθε σκηνή μεταφράζεται σε χίλιες νέες περιπέτειες με τους οπαδούς μας. Eίναι το «καύσιμο» μας.

Στα τραγούδια σας χρησιμοποιείτε αρκετές ελληνικές λέξεις. Να υποθέσω ότι αυτό έχει να κάνει και με το πνευματικό υπόβαθρο της μουσικής σας και την εσωτερικότητα της φιλοσοφίας σας;

Πάντα μας γοήτευε ο ελληνικός πολιτισμός και η ελληνική φιλοσοφία. Τα τραγούδια μας προέρχονται από μια μελέτη του ανθρώπου που μοιάζει πολύ με τη σκέψη του Σωκράτη, αλλά σε ένα σύγχρονο και εξοργιστικά απαισιόδοξο κλειδί.

Πότε να περιμένουμε τον πρώτο σας δίσκο; Κάποιες λεπτομέρειες πάνω σε αυτόν;

Η κυκλοφορία του πρώτου μας άλμπουμ προγραμματίζεται για τα τέλη του 2023/αρχές του 2024. Δυστυχώς δεν μπορούμε να δώσουμε spoiler, αλλά μπορούμε να προβλέψουμε ότι θα κυκλοφορήσει σε μορφή βινυλίου και θα περιέχει 7 τραγούδια, εκ των οποίων τα 4 θα είναι ακυκλοφόρητα.

Ιδανικά, που θα θέλατε να δείτε να φτάνουν οι Euthymia; Ποια τα όνειρα σας για το συγκρότημα;

Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνουμε το πρώτο μας άλμπουμ και σχεδιάζουμε την επόμενη περιοδεία μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Για όσους θέλουν ήδη μια γεύση της μουσικής μας, τα πρώτα μας EPs ”Χρουσς” και ”Θησ” βρίσκονται σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες με το πρώτο μας single ”I am past” και μια live έκδοση του ”Eunoya” ηχογραφημένη στο Rock Bar Casalvelino. Όσον αφορά τους γενικούς στόχους, θα θέλαμε να οργανώσουμε μια ευρωπαϊκή περιοδεία μόλις ολοκληρωθεί το άλμπουμ.

Κάπου εδώ φτάσαμε στο τέλος. Μπορείτε να κλείσετε τη συνέντευξη όπως επιθυμείτε.

Ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες της Rockallica! Βρείτε μας στο:

Instagram:

https://www.instagram.com/euthymia_music/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCt3XimoU_d8XYmd_evyvAAA

Spotify: https://open.spotify.com/artist/14wqeKHtV4jqmZ2H9esJD

Επίσημη ιστοσελίδα: https://www.euthymiaband.com/