Best Rock Bar in Nicosia

Καλησπέρα παιδιά και συγχαρητήρια για το τρίτο κατά σειρά διαμάντι στη δισκογραφία σας!

Καλησπέρα κι από εμάς! Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια. Η λέξη διαμάντι σημαίνει πολλά και δε λέγεται εύκολα από κανέναν. Για να το λέτε το εννοείται κι αυτό μας αρέσει ιδιαίτερα.

Ego Path λοιπόν, ένας δίσκος που ήδη έχει κλείσει ένα χρόνο ζωής και τον έχετε στηρίξει με μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων. Τι σας έχει μείνει από αυτές; Και ποιο το feedback από οπαδούς και μουσικό τύπο, όλο αυτό το διάστημα;

Οι αναμνήσεις που έχουμε από τις συναυλίες για το Ego Path μέχρι στιγμής είναι το λιγότερο εξαιρετικές! Κάναμε ένα μοναδικό release party στο Temple και ανεβήκαμε στη σκηνή  μετά από δυόμιση χρόνια απουσιάς!  Ανοίξαμε τους Within Temptation το καλοκαίρι παίζοντας σε τόσο πολύ κόσμο που δεν το πιστεύαμε ούτε εμείς οι ίδιοι. Το feedback που έχουμε λάβει από κοινό και κριτικούς είναι κάτι το μοναδικό και νιώθουμε τόσο χαρούμενοι και περήφανοι που μετά από τρεις δίσκους κι ένα ep καταλαβαίνει πλέον ο κόσμος  την βαθύτερη αξία της δουλειάς μας.

Εσείς, κοιτώντας πίσω, υπάρχει κάτι που θα αλλάζατε στο Ego Path;

Ούτε νότα! Πιστεύουμε και πιστέψαμε τόσο πολύ σε αυτόν τον δίσκο που ηχεί ακόμα στα αυτιά μας όπως ακριβώς τη στιγμή που τελείωσαν οι μίξεις και όπως τη στιγμή που κυκλοφόρησε. Αυτά που θέλαμε να εκφράσουμε καταφέραμε να το περάσουμε και ο τρόπος με τον οποίο έγινε είναι ενδεδειγμένος.

Αν κάποιος σας ζητούσε τα βασικά συστατικά στη δημιουργία του δίσκου, τι θα του απαντούσατε;

Μεράκι και αγάπη γι’αυτό που κάνουμε. Έμπνευση που αντλείται από βιβλία, κινηματογράφο και σειρές. Προσωπικές και κοινωνικές δυσκολίες που μετουσιώνονται σε στίχους και μουσική. Μια παρέα φίλων. Καραντίνα, απομόνωση και περισυλλογή.

Ποιες οι βασικές διαφορές του νέου album με το Enigma Eternal του 2017; Ακολουθήσατε τις ίδιες διαδικασίες σε σύνθεση και ηχογράφηση;

Νομίζουμε πως το Ego Path ακούγεται περισσότερο άμεσο. Είναι πιο συμπαγές, κιθαριστικό και περικλείει όλο το νόημα χωρίς να πλατειάσει ούτε δευτερόλεπτο. Θεωρούμε πως είναι και πιο τραχύ. Οι διαδικασίες της σύνθεσης ήταν ακριβώς οι ίδιες που ακολουθούμε πάντοτε. Όλοι οι πιθανοί τρόποι που μπορείς να φανταστείς. Στην ηχογράφηση υπήρξαν διαφορές σημαντικές. Την ηχοληψία και παραγωγή ανέλαβε αυτήν τη φορά εξ ολοκλήρου ο Τζίμης Κατσαρός ο κιθαρίστας μας. Επίσης οι συνθήκες ήταν πολύ περίεργες διότι ηχογραφούσαμε εν μέσω κορωνοιού και καραντίνας! Κάποιοι εξ αποστάσεως και κάποιοι με κίνδυνο να φάνε πρόστιμο. Τρομερά πράγματα που δεν πρέπει ούτε να το ξανασκεφτούμε να έρθουν.

Έχετε την τύχη να διαθέτετε στο συγκρότημα ένα από τους κορυφαίους (και ίσως τον πιο εκφραστικό) έλληνα τραγουδιστή, τον Μάριο Καραναστάση, που μάλιστα είναι και από τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας. Και φυσικά έχετε καταφέρει να κρατήσετε έναν σταθερό κορμό για πολλά χρόνια. Πόσο θεωρείτε πως αυτά τα δύο χαρακτηριστικά έχουν βοηθήσει στην πορεία σας;

Κατά πρώτον τα λόγια σας αναφορικά με  τον Μάριο είναι άκρως τιμητικά και με πολύ μεγάλη βαρύτητα. Κατά δεύτερον η σταθερότητα, η συνεννόηση, το ομαδικό πνεύμα, οι αμοιβαίες υποχωρήσεις καθώς και τα αισθήματα φιλίας που τρέφουμε ο ένας για τον άλλον αποτελούν τα σημαντικότερα στοιχεία για μια ομαλή πορεία. Σαφώς και η φωνή είναι το σήμα κατατεθέν μιας μπάντας αλλά χωρίς τα υπόλοιπα νομίζω δεν μπορείς να φτάσεις  μακριά.

Μετά από δύο κυκλοφορίες στη Βέλγικη FYB Records, κυκλοφορήσατε το Ego Path μόνοι σας. Γιατί πήρατε αυτή την απόφαση; Η συνεργασία με την FYB πως είχε πάει; Δεν υπήρχαν προτάσεις από άλλα labels; Προσωπικά θεωρώ πως από άποψη ποιότητας θα μπορούσατε να κοιτάτε πολύ πιο ψηλά!

Η συνεργασία μας με την FYB ήταν υποδειγματική. Απλά εμείς θωρήσαμε πως θα πετυχαίναμε περισσότερα πράγματα εαν είχαμε τον έλεγχο της δουλειάς. Ας μην ξεχνάμε ότι συνεργαζόμαστε με την Dutch Music στο επίπεδο της διανομής στο εξωτερικό. Σαφώς και υπήρξαν προτάσεις από άλλες εταιρείες αλλά καμία δεν πληρούσε τις κατάλληλες προυποθέσεις για την προώθηση του υλικού. Εννοείται πως κοιτάμε ψηλά απλά τα προβλήματα της μουσικής βιομηχανίας καθώς και το ιδίωμα που υπηρετούμε  δεν βοηθάνε και ιδιαίτερα.

Πως βλέπετε τον prog ήχο, που υπηρετείτε, στις μέρες μας; Τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών; Υπάρχει κοινό να τον στηρίξει; Εσείς έχετε ξεχωρίσει κάποια σύγχρονα group;

Εμείς δεν είμαστε ποτέ σίγουροι ότι υπηρετούμε κάποιον συγκεκριμένο ήχο. Δημιουργούμε χωρίς την παραμικρή σκέψη επιτήδευσης και συνθέτουμε μακριά από στερεοτυπικές αντιλήψεις. Κάτω από αυτο το πρίσμα ίσως να είμαστε prog. Ο μελωδικός και prog ήχος πάντως νομίζω ότι δεν περνάει και την πιο ρόδινη περίοδό του. Stoner rock και άλλα ιδιώματα έχουν την τιμητική τους. Δεν το καταλαβαίνουμε αλλά έτσι έχουν αυτά τα πράγματα. Που θά πάει; Θα γυρίσει ο κόσμος κάποια στιγμή από εκεί που ξεκίνησε και θα θυμηθεί τις ρίζες του.

OI Silent Wedding πραγματοποιούν αυτή την περίοδο ζωντανές εμφανίσεις σε αρκετές πόλεις μάλιστα. Αν δεν κάνω λάθος, εκτός από την Αθήνα, πήγατε σε Αγρίνιο και Λάρισα. Πως πήγαν αυτά τα live; Υπάρχει παλμός στην επαρχία;

Από το καλοκαίρι του 2022 ξεκινήσαμε μαζί με τους Illusory ένα ταξίδι με αφετηρία τη Σύρο. Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι θα ήταν πολύ όμορφο να πάμε παρέα και σε άλλες πόλεις τις Ελλάδας. Το Φεβρουάριο επισκεφτήκαμε τη Λάρισα και τον Μάρτιο το Αγρίνιο. Τα live πήγαν εξαιρετικά. Στη Λάρισα δε μας βοήθησαν ιδιαίτερα οι καιρικές συνθήκες παρόλα αυτά αρέσαμε πολύ και σε όλους. Στο Αγρίνιο μιλάμε για πανικό!! Οι άνθρωποι εκεί είναι από άλλον πλανήτη!! Η λέξη παλμός είναι λίγη για να περιγράψεις το φαινόμενo της περιφέρειας. Αγαπάνε να βλέπουν τις μπάντες να επισκέπτονται την εκάστοτε πόλη. 

Ποια είναι τα πλάνα σας για το μέλλον; Επόμενα προγραμματισμένα live; Να μιλήσουμε για διάδοχο του Ego Path είναι νωρίς;

Αυτή τη στιγμή προετοιμαζόμαστε για το μεγάλο live που δίνουμε στις 8 Απριλίου στο Pireaus Academy μαζί με τους Illusory και τους Fortis Ventus. Μετά από αυτό θα μπούμε στο στούντιο και θα ξεκινήσουμε να προβάρουμε το υλικό για τον νέο δίσκο. Επίσης αναμένουμε  το καλοκαίρι και τα μεγάλα φεστιβάλ για κάποια συμμετοχή μας εκεί καθώς και την πιθανότητα κάποιας ευρωπαικής περιοδείας από φθινόπωρο.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη. Τα τελευταία λόγια είναι δικά σας.

Εμείς ευχαριστούμε από καρδιάς για τη φιλοξενία και το χώρο που μας δώσατε για να κοινωνήσουμε την άποψή μας. Ευχόμαστε υγεία, αγάπη και ειρήνη σε όλον τον πλανήτη και μακριά από κοινωνικές, ταξικές και λοιπές ανισότητες. Να ακούτε καλή μουσική! Θα τα πούμε εκεί έξω…

https://www.facebook.com/thesilentwedding

https://www.instagram.com/thesilentwedding/

https://www.youtube.com/user/TheSilentweddingband

The Silent Wedding – Time of Darkness (Official Lyric Video)

The Silent Wedding – Point Of No Return (Live in Athens)

Ego Path Album Lyric Video – The Silent Wedding

The Silent Wedding – Caught in the Web (Official Video)