Best Rock Bar in Nicosia

Στις 24 Αυγούστου 1975, οι Queen άρχισαν τις ηχογραφήσεις ενός εκ των σπουδαιότερων τραγουδιών της Ροκ μουσικής, που δεν είναι άλλο από το “Bohemian Rhapsody“. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στα Rockfield studios της Ουαλίας και κράτησαν 3 εβδομάδες.

Ο τραγουδιστής των Queen, Freddie Mercury, είχε ετοιμάσει από πριν στο μυαλό του, την δομή του τραγουδιού και καθοδηγούσε το υπόλοιπο συγκρότημα κατα την διάρκεια των ηχογραφήσεων. Οι Freddie Mercury, Brian May και Roger Taylor ηχογραφούσαν τα φωνητικά καθημερινά επι 10-12 ώρες την ημέρα με αποτέλεσμα να συγκεντρώσουν γύρω στα 180 διαφορετικά overdubs.

Το χωρίς ρεφραίν και σχεδόν 6-λεπτό τραγούδι αποτελείτο από τρία μέρη: αρχίζει σαν μπαλάντα, συνεχίζει με οπερατικό πέρασμα και καταλήγει σαν Hard Rock. Η ιδιαιτερότητα αυτή του τραγουδιού των Queen, δεν αγκαλιάστηκε αμέσως από τους αρμόδιους ειδικούς της δισκογραφικής εταιρείας EMI και παραλίγο να μην καταφέρει να κυκλοφορήσει σε single.  Η πονηριά όμως και η ιδιοφυΐα του Freddie Mercury έπαιξε και εδώ καθοριστικό ρόλο καθώς είχε την ιδέα να δώσουν κρυφά το τραγούδι στον ραδιοφωνικό παραγωγό Kenny Everett London’s Capital Radio. Ο Kenny κατενθουσιασμένος από το “Bohemian Rhapsody“, έπαιξε το τραγούδι στην εκπομπή του 14 φορές μέσα σε ένα σαββατοκύριακο πείθοντας έτσι τους αρμόδιους για την επερχόμενη επιτυχία του!

Ποιο είναι όμως ακριβώς το νόημα του “Bohemian Rhapsody“; Τι ακριβώς συνέβαινε στο κεφάλι του Freddie Mercury όταν έγραφε τους στίχους; Σίγουρα δεν μάθουμε ποτέ!

Η βασική ιστορία είναι ένας άντρας που ομολογεί μια δολοφονία στη μητέρα του και μάταια επικαλείται τη φτώχεια σε μια δίκη. Παραμένουν όμως κάποια ερωτήματα όπως: ποιον σκότωσε και γιατί;

Έπειτα έρχεται ένα άγγιγμα από την Ιταλική κουλτούρα: ο Γαλιλαίος ήταν Φλωρεντίνος αστρονόμος που βρέθηκε ένοχος αιρέσεων από την Ιερά Εξέταση και ο Φίγκαρο ήταν ο βασικός χαρακτήρας της όπερας του “Κουρέα της Σεβίλλης” ο οποίος ως γνωστόν, στο έργο βοηθά την αληθινή αγάπη να κυριαρχεί.

Το “Mamma Mia” είναι Ιταλική φράση που σημαίνει “μαμά μου”. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το τραγούδι “Mamma Mia” των ABBA, ήταν αυτό που εκτόπισε τελικά από την κορυφή των Αγγλικών chart, τo “Bohemian Rhapsody“! Πόσο παράξενο είναι αυτό;

  • Το single του “Bohemian Rhapsody” κυκλοφόρησε τελικά στις 31 Οκτωβρίου 1975 με την Β’ πλευρά να περιέχει το τραγούδι “I’m in Love with My Car“. Τρεις εβδομάδες αργότερα συμπεριλήφθηκε στο τέταρτο άλμπουμ των Queen, “A Night at the Opera“.
  • Έγινε αμέσως τεράστια εμπορική επιτυχία πουλώντας περισσότερα από 1 εκατομμύριο αντίτυπα από τους πρώτους κιόλας μήνες και έμεινε στην κορυφή των Αγγλικών chart για 9 εβδομάδες!
  • Το 1991, λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Freddie Mercury, το “Bohemian Rhapsody” σκαρφάλωσε ξανά στην κορυφή των Αγγλικών chart και παρέμεινε εκεί για 5 εβδομάδες!
  • Το 2004, το τραγούδι εισήχθη στο Grammy Hall of Fame.
  • Το 2012, το κομμάτι έπιασε την κορυφή σε μία ψηφοφορία του τηλεοπτικού σταθμού ITV, ως το πιο αγαπημένο τραγούδι στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανάμεσα σε 60 άλλα τραγούδια.
  • Το 2018 ανακοινώθηκε πως είναι το δημοφιλέστερο τραγούδι του 20ου αιώνα στο διαδίκτυο.
  • Το 2019 έφτασε τις 1 δισεκατομμύριο προβολές στο Youtube.

Live COVID-19 statistics for
Greece
Confirmed
0
Recovered
0
Deaths
0
Last updated: 5 minutes ago